COPENGAGEN

От Уикипедия, свободната енциклопедия
Отидете на навигация Отидете на търсене
COPENGAGEN
Жанрове инди рок
алтернативен рок
Руски рок
Години 2009 - до днес
Страна Русия
Място на създаване Санкт Петербург Санкт Петербург
Етикети Navigator Records 2014-до момента
Състав Антон Korsyukov
Александър Dolgikh
Павел Shitikov
Владимир Zherebtsov
Макс Леонидов
Бивш
участниците
Антон Antoshkin
Александър Levichev
vk.com/kopengagen_commun...

COPENGAGEN (група КОПЕНХАГЕН) е рускирок група от Санкт Петербург , сформирана през 2009 и извършване алтернативен рок .

История на групата

Групата е оформен в края на 2009 г. [1] , въпреки че неговите членове са известни взаимно дълго преди това. Антон Korsyukov, Павел Shitikov и Александър Dolgikh са от град Kingisepp . Той е там, че членовете на бъдещето на групата започват да се включат врок музиката , мисли за създаването на собствен екип. След като се премества в Санкт Петербург, Антон Korsyukov постави тези планове в практиката, като покани приятелите си да запише няколко от песните му. Един опитен музикант Александър Levichev е бил нает за ролята на барабанист в групата, който имаше осезаемо влияние върху музиката на групата.

Ранно творчество

Първата голяма производителност на групата се състоя в Alye Sails възпитаници фестивал на Дворцовия площад през лятото на 2010 г., след като спечели Rock Studio фестивала.

Дебютният албум "Офлайн" е записан през 2010 г. в студиото "Interzvuk" .

Албумът е продуциран от известния музикант Санкт Петербург Сергей Navetny .

Почти веднага след представянето на албума на обществеността Петербург, групата се връща в студиото Сергей Navetny, където музикантите продължават своите творчески експерименти и търсене на оригиналния звук.

В края на 2011 г., вторият албум на групата COPENGAGEN е записано - "Сънувах", в записа на които Кирил Timonin от Juniper проекта взеха участие.

Първите два албума са получили почти никакво отразяване в пресата.

През октомври 2011 г., KOPENGAGEN спечели фестивала Rock-имунитет [2] , на финала на който групата играе в DS Yubileiny с BI-2 .

След творческа пауза в края на 2012 г., групата записва два сингъла: академичната баладата "К & Q" и провокативно рок протеста "Не е в бизнеса." Песента "Не е в бизнеса" служи като отправна точка в развитието на групата и се определя концепцията за по-нататъшно творчество.

2013

През май, групата печели CheStars конкурса, след което те са получили покана за MAXIDROM 2013 [3] [4] фестивал, където те играят с групите Simple Plan , HIM и тридесет секунди до Марс .

През юли COPENGAGEN ще подкрепи Представете Dragons .

Тогава музикантите участват в съседните Световната фестивал.

През август на колектива е поканен на Zhivoi фестивал, в който музикантите обявяват началото на записването на нов албум "МИР".

През есента, барабанистът Александър Levichev напусне групата, заменен от Владимир Zherebtsov, които преди това играе в каки група.

2014 г.

Албумът "МИР" е записан в Dobrolet студиото от Александър Dokshin, известен с работата си с ДДТ и Аквариум групи. Албумът е миксиран от млад Санкт Петербург звук производител Роман Urazov и усвояването е било направено в Лос Анджелис на Universal Music Group студиото. Албумът е издаден от Навигатор Records .

През март, песента "Не е в бизнес" попадне в ротацията на нашия радио , където тя се издига на # 6 в Chartova килограм [5] .

На 30 април, групата KOPENGAGEN представи албума "МИР" в родния си Петербург в клуб Waiting Зала [6] .

През лятото на колективни играе на финала на състезанието Rock-Immunity в клуб А2 с групите Pompeya и семантична Халюцинации [7] , при Nashestvie и Zhivoi фестивали.

През август на песента със същото име на албума "МИР" се издига на # 6 в Chartova килограм [8] .

В края на 2014 г., се впуска в групата на турне, организирани в подкрепа на албума МИР.

COPENGAGEN посети Москва (В2 клуб [9] ), област Москва , Псков и Твер .

2015 г.

Продължаване на обиколката, групата посети Ижевск , Перм , Нижни Новгород и Велики Новгород .

През февруари COPENGAGEN участва в концерт, посветен на Chart Dozen награда, където свири с групите Алиса , Мелница , KnyaZz , анимация .

Екипът получава награда в категорията "Hacking" [10] .

През лятото COPENGAGEN играе на фестивалите отворени прозорци , Invasion и жив .

В периода от септември до октомври бандата работи в студиото DGray върху записването на материал за нов Mini-албум .

По това време, бившият китарист на Каки групата Макс Леонидов въпрос за групата. Представянето на новия ЕП "Време е да хвърлят камъни" се състоя на 29 октомври в Санкт Петербург [11] , а след това подобни концерти се провеждат в Москва и Московска област .

На 15 ноември, KOPENGAGEN играе в най-големите клуб фестивални SALPERETS, заедно с групи като пилот и слот .

2016 г.

В началото на годината, групата тръгва на турне в подкрепа на новия ЕП време да се хвърлят камъни. Като част от обиколката, COPENGAGEN дава концерти в Москва , Тула , Нижни Новгород , Ижевск , Перм , Екатеринбург , Челябинск и Тюмен . През март, на Planeta.ru платформа, групата стартира груповото финансиране на проекти за запис на четвъртия си студиен албум. На 12 юли, проектът приключи успешно [12] и музикантите започнаха записването на нов албум в Dobrolet студиото. Записът също присъстваха поканени музиканти: Gulya Наумова (цигулки), Наталия Назарова (виолончело) и ансамбъл "Gostyushki" (хорови части) на децата. Студио работа по албума продължава до ноември. Смесването на записания материал, както и производството на целия албум, беше направено чрез римски Kharyukov (кит Audio) [1] .

2017 г.

Постпродукция на албум, озаглавен "Утопия", продължава до края на февруари. На 1 март, KOPENGAGEN ще представи новия си албум в 16 тона клуба ( Москва ), а на 23 март в клуба космонавт ( Санкт Петербург ) [13] . Също презентации бяха проведени в Ижевск , Перм , Екатеринбург , Челябинск , Владимир и Твер . През април, на песента "100 години самота" е включен в таблицата килограм на радиостанция Nashe радио [14] . През лятото KOPENGAGEN традиционно участва в фестивалите отворени прозорци , Invasion [15] и жив .

Участници

Лидерът на групата от създаването му, Антон Korsyukov, той е и автор на идеите на всички текстове. Всички членове на групата COPENGAGEN участват в композирането на музиката.

Дискография

  • "Офлайн" (2010)
  • "Сънувах ..." (2011 г.)
  • "Света" (2014)
  • Време е да се хвърлят камъни (ЕП) (2015)
  • "Природа" (Single) (2017)
  • "Утопия" (2017)
  • "100 години самота" (Single) (2017)
  • Малкият принц (ЕР) (2018)
  • Phoenix (Single) (2019)
  • "Финикс. Част 1 "(ЕР) (2019)
  • "Дъждовен сезон" (Single) (2020)
  • "Финикс. Част 2 "(ЕР) (2020)
  • "Феникс (от M / S" Мастер ")" (2021)
  • "Финикс. Част 3 "(ЕР) (подготовка за освобождаване)

Постижения и награди

  • Графика награда Dozen 2015 в категорията Hack [16]

Бележки (редактиране)

  1. COPENGAGEN биография
  2. "Rock имунитет" избра своите финалисти
  3. Maxidrom 2013 се състоя
  4. COPENGAGEN в Maxidrom 2013
  5. "Не е в бизнеса" в "Графика дузина" Архив 05 април, 2015 в Wayback Machine
  6. концерт в клуб Waiting зала на 30/04/2014 (недостъпни връзка). Взето 2 август 2015 г. Архив 23-ти Септември 2015.
  7. COPENGAGEN в Rock Имунитет Архив 15 септември 2014 в Wayback Machine
  8. "WORLD" в "Графика дузина" архивирани копиране на 05 Април 2015 в Wayback Machine
  9. COPENGAGEN. В2. 10.26.2014. Доклад Фото | Musecube. На територията на творческа свобода. . musecube.org. Дата на лечение: 28 октомври 2017 г.
  10. група COPENGAGEN стана рана и пробив в руската рок музика | Musecube. На територията на творческа свобода. . musecube.org. Дата на лечение: 28 октомври 2017 г.
  11. Концерт в клуба Waiting Зала 30.10.2015 (недостъпни връзка). Посетен на 5 декември 2015 г. Архивиран на 8 декември 2015 г.
  12. планетата Planeta.ru. Дата на лечение: 28 октомври 2017 г.
  13. "COPENGAGEN" - концерт на 23 март в клуб "космонавт" www.cosmonavt.su. Дата на лечение: 29 октомври 2017 г.
  14. 100 години самота | НАШОТО радио (недостъпна връзка) . www.nashe.ru. Взето на 29 октомври 2017 г. Архив на 29 октомври 2017 г..
  15. "инвазия 2017": повече от 90 групи в три дни mir24.tv. Дата на лечение: 29 октомври 2017 г.
  16. група COPENGAGEN стана рана и пробив в руската рок музика | Musecube. На територията на творческа свобода. . musecube.org. Дата на лечение: 29 октомври 2017 г.

Връзки